Cukormentes muffin

Cukormentes muffin

Mindenhol leírom, mert nem lehet elégszer hangsúlyozni, egy kicsi gyereknek (s amúgy a nagyobbaknak sem) egyáltalán nincs szüksége hozzáadott cukorra, hisz természetes cukrokkal bőven el van látva a gyümölcsökön, zöldségeken keresztül. Kiemelt fontosságúnak tartom, hogy a gyerekek minél később találkozzanak a “hozzáadott cukor” nevű dologgal.
Az alábbi muffin receptet szoktam Komiszababának elkeszíteni, ha sütizhetnékje támad a sok “nem babának való” torta láttán.
Kategória Desszertek, Gyerekeknek

Ingredients

  • 2 db túlérett banán
  • 15 dkg liszt cserélhető zabliszt és rizsliszt keverékére
  • 1 csomag sütőpor lehet kapni gluténmenteset is
  • 2 nagy marék mazsola ledarálva vagy aszalt datolya/szilva
  • vanília aroma ízlés szerint
  • 1 db tojás helyettesíthető útifűmaghéjjal
  • 80 g olvasztott margarin vagy étolaj, kókuszolaj

Notes

Banános, mazsolás muffin

Én először ledarálom a mazsolát, majd mellé dobom a banánokat és tovább turmixolom. A banános masszát átöntöm a keverőtálba és hozzáadom a többi alkatrészt, majd egyneművé dolgoztatom a géppel.
Ez a mennyiség nekem 10 szilikon muffin formához elegendő.
A kapszlikat 3/4-ig megtöltjük a banános masszával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig (tűpróbás) sütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
Könnyű, puha állagú muffinokat kapunk. Önmagában is finom, de egy kis felvert tejszínhab még nem tudott sütit elrontani.
Jó étvágyat!
Ezek is érdekelhetnek: